Life Progress

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, January 6, 2011

Tutup Akaun 2010...

Yeay..selesai semua keje untuk customer 2010..

Alhamdullilah..semalam masa pergi hantar album, customer booked kitorg utk sabtu ni..majlis bersanding anak cutomer..so bermula lah akaun untuk 2011 plak..mmg letih n terkejar2..tp alhamdullilah semua tu rezeki dari Allah...

And senang dapat tgk daddy faisal gembira dpt buat ape yang dia enjoy..
Hope boleh bagi servis yang baik..lebih creative..lebih skillfull...Mana lah tahu berkat termakbul doa blh beli lagi 1 gear.. :D amin....

Friday, December 31, 2010

2011!!!

Lamanye x update blog...last entry masa aqilah umor sethn..ni aqilah lg 13 ari je 2thn..huhu..hope thn 2011 ni..idup lebih bermakna..disamping keluarga dan kwn2...supaya anak2 jadi sihat membesar..supaya keluarga lebih bahagia..supaya bisnes lebih maju....dan paling penting supaya diri jadi isteri yg taat..dpt menyempurnakan ibadah..baiki ape yg kurang...

Buat suami..Mohd Faisal..saya akan trus sayang kamu..buat anak2 mummy Qhalis Nur'Aqilah n Qhasih Nur'Aisy..jadi anak yang baik k..mummy sayang gegurl mummy...

Buat kawan2 yang jauh dimata..kalian semua dekat dihati..dan juga dekat di FB.. :D

Selamat thn baru 2011!!!

Love uolss...!!!

Wednesday, March 3, 2010

Qhalis Nur'Aqilah Dah Setahun

Wajah-wajah Qhalis Nur'Aqilah

Sekejap masa berlalu...

Memula dulu mummy ingat dapat lah kongsi cerita saat2 nak bersalin kan Qhalis Nur'Aqilah (QNA)..tapi keadaan tak mengizinkan..Mummy dah resign keje awal..kemudahan internet plak tak mengizinkan....But now ok lah since Daddy sian kat mummy duk umah asyik bertekak ngan QNA, so dia pun setuju subscribe bband....


Untuk pengetahuan mummy bersalin kan QNA secara ceasar...Bukan kehendak tapi dah ditakdirkan..masa tu CTG QNA tak cantik...Doctor plak dah induce 2kali tapi mummy steady tak rasa pape...Bincang punya bincang kalo tungu bersalin normal boleh memudaratkan QNA, so mummy n daddy setuju untuk C-Section (ceasar)..


Masa tu hanya mummy ber je ngan daddy kat hospital...Opah dalam perjalanan dari Cameron, nenek pun sama....


Citer pasal ceasar, bunyi nye agak ngeri..tapi proses nye sangat lah sekejap...dalam 30 minit sahaja..memang tak rasa apa2..rasa perut bergoyang2 jer..n masa proses ceasar mummy sedar sampai QNA kuar..pastu mummy tertido..tahu2 dah siap jahit...n disorong keluar ke wad..ontheway doctor pakar kanak2 explain semua kat mummy...QNA ada infection kat paru2 and kene tahan untuk pemantauan dan antibiotik..sempat tgk QNA berselirat ngan tiub..sian anak mummy...


Tapi Alhamdullilah..dah setahun berlalu..QNA pun sihat macam anak2 lain...Memang tiada yang lebih indah dari memiliki zuriat sendiri..Itulah lambang cinta yang abadi..Tapi itu semua hanya pinjaman dari Allah yang maha esa...Kita yang harus bijak membimbingnya..


Semoga Qhalis Nur'Aqilah anak mummy yang comel ni jadi anak yang bijaksana dan berguna dunia akhirat..


Buat Mohd Faisal, suami tercinta.terima kasih untuk segalanya...


Selamat Hari Lahir Sayangku QHALIS NUR'AQILAH






Mengemaskini Blog Yang Bersepah?

Salam....

Dah terkial2 bukak blog ni..Macam budak darjah satu..Anyway Mummy dah puas hati ngan blog yang berwajah baru..

Sambil2 update blog sibuk juga baca blog2 lain..ade yangtak update blog macam mummy jugak..mungkin sebab budaya facebook kot..But for mummy blog lain..blog lebih kepada meluahkan rasa hati...

Kat blog jugak mummy dapt citer2 terbaru kawan2 n progress masing2....

Pada yang berjaya mummy tumpang happy...

Kat sini mummy tak update ape2 lagi...Nanti free baru update banyak2 k....

Friday, February 19, 2010

Lamanya Tak Memblogkan Diri...

Ya Allah..bukak jer blog baru sedar last entry hai tu tahun 2008..mak ai..bukan dah bersawang ni...dah lebih dari tu..bukan spiderman jer wat apartment kat sini...cucu cicit nyer sekali kot..hahaha...banyaknya dah berlaku dalam tempoh yang lama ni...yang dah kawin dah nak dapat baby..yang single ramai yang dah bertunang...rasanya baru je enjoy sana sini masa bujang....

Sedar tak sedar Mummy pun dah tua hehe..Yelah adik2 junior pun dah kawin2 belaka....Cikinto dah kawin..Intan lak dah nak tunggu hari jer..Ija plak dah nak bertunang...ayunk dah selesai bertunang.....

Asyik tgk Fb je tuk tahu perkembangan..bosan gak sebab tak jumpe bebetul...Sejak dah pindah CH..lama sgt rasanya tak jejakkan kaki kat Lembah Kelang tu...

Anyway...hope lepas ni boleh trus aktif kan blog again..saja luah2kan perasaan.....

Wednesday, December 3, 2008

Asthma Attack......


Pagi Isnin hari tu aku MC...malam sebelum nyer badan rasa nak demam..diikuti dengan batuk2...but lepas Daddy sapukan minyak angin..trus tido..bangun pagi nak siap pergi keje...bunyi nafas dah lain macam...rasanya lelah ni..but hati taknak ikut sgt....ingatkan lepas g klinik nak trus ke opis..but keadaan tak mengizinkan...ckp kat dr Ummul...batuk biasa..lepas cek doktor kata " ni lelah ni Puan.........." lepas list out kan semua jenis ubat2...doktor suruh amik pam 1:1..kata nya untuk elak lelah jadi lagi teruk....dapat antibiotik..ubat lelah sebesar siling 20sen....Ubat batuk (perisa vanilla coklat yang tak sedap......) semua nye mengarahkan kepada mengantuk.....Punya lah lama ngandung..tak pernah kene asthma attack..masa sebelum kawin jer selalu....Kata Daddy mungkin sebelum ni tak pernah alah..so minggu2 terakhir ni adalah dugaan sikit...so setuju ngan kata2 Daddy...Mummy rehat je kat umah...lagipun dah 32 minggu ni...ibu mengandung mmg mudah rasa mengah...cume extra lah bagi yang ade lelah...selepas rehat 3 hari....g keje macam biasa..nak setelkan aper yang patut..sebab risau nanti tak sihat lagi..atleast my boss leh cari pengganti I dengan segera..tapi duk umah tak seronok....bosan sgt2...kata org kene active baru mudah bersalin....so harapan di hati ni paling tidak pun nak abis kan bulan December ni dengan selamat..pastu baru cuti....anyway sabtu nak lik kg Cameron..Raya Haji kat sana...Harap jgn lah sejuk sgt kat sana...risau lelah lagi...semoga semuanya baik2 belaka seperti yang dirancang...amin.....

Aqil ILman In Da House.....




Tadi belek2 frenster..so nmpk Azizi dah upload gmbr baru Aqil...ape lagi laju tangan ni grab gambar Aqil...Since post yang lepas ader citer pasal Aqil..tapi takde gmbr hero ni..so special for Aqil n Mama also Ayah....Mummy masukkan gambar Aqil...
Kata orang Aqil byk rupa Mama..tapi ntah napa mata Mummy nampak Aqil macam muka ayahnya..mungkin sebab Mummy rapat ngan dua2 kot....anyway semoga Aqil cepat besar n sihat..Amin....